2 juni 2018

De Getty Villa in een nieuw jasje

Op woensdag 18 april 2018 is het eindelijk zover en wordt de Getty Villa in Malibu na een jaar grondige vernieuwing weer opengesteld voor het publiek.


De vertrouwde thematische tentoonstelling heeft nu plaatsgemaakt voor een chronologisch verloop. Het bezoek begint dus nu met kunst uit de Neolithische periode om te eindigen met het late Romeinse Keizerrijk. De Villa heeft bovendien ruimte gemaakt voor een speciale zaal waarin de klassieke oudheid in eigen context belicht wordt (Classical World in Context) met kunstwerken afkomstig uit landen die nauw betrokken waren bij het oude Griekenland en Rome.

Tegelijkertijd pakt het museum uit met een bijzondere tentoonstelling, Palmyra: Loss and Remembrance die een speciale ode brengt aan deze ooit zo rijke stad in Syrië. Centraal hierin worden de vele grafportretten van mannen, vrouwen en kinderen belicht met stukken en foto’s uit eigen collectie, maar ook een bijzondere sculptuur uit de verzameling van de Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen. Deze tentoonstelling loopt tot mei 2019.

Klik hier voor meer info en om uw gratis toegangskaarten te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten