30 juli 2017

Leven zoals de Romeinen!

Leven zoals de Romeinen, dat kan momenteel in de Getty Villa in Malibu, Californië, en wel tot en met 3 september 2017.


Onder de titel Roman Holidays, organiseert de Getty Villa een aantal zomeractiviteiten die het publiek in de gelegenheid stelt om zich even “Romein” te voelen.

De Troubadour Theater Company ontpopt zich als echte Commedia del Arte acteurs die niet alleen optreden in de komische vertolkingen van “Mercurius in Uranus” in het perystilium van de villa, maar ook de bezoekers trakteren op korte sketches en spelletjes.

Verder kan de bezoeker zich verdiepen in de parfums en wierrook uit de antieke wereld. Ieder kan zo zijn eigen geurtje samenstellen, specerijen en oliën uit de Romeinse tijd ontdekken en leren hoe zij uiteindelijk hun weg naar onze keukens vonden.

Tot slot kan ieder net als de Grieken en de Romeinen vroeger zijn wensen en gebeden richten tot Venus (ook gekend als Aphrodite) door ze op te schrijven en bij haar beeld aan de muur te plakken.

Klik hier voor meer details. Roman Holidays loopt elke zaterdag en zondag van 11 tot 15 uur. De toegang is gratis maar een reservatie is wel verplicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten